Jak zrobić naleśniki dyniowe - przepis składniki i przygotowanie

Najlepsze będą z czekoladą lub z dżemem!
Weronika Kwaśniak / 19.10.2015 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Jak zrobić naleśniki dyniowe - przepis składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 200 g mąki pszennej
  • 4 łyżki cukru
  • 1,5 szklanki mleka
  • szklanka puree z dyni (zmiksowany miąższ)
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki oleju
  • 2 łyżeczki przypraw korzennych (np. przyprawy do piernika lub cynamonu)
  • dodatki według upodobania - nutella, dżem, bita śmietana
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić naleśniki dyniowe!

  1. Przesiej mąkę do miski.
  2. Dodaj cukier i przyprawy.
  3. Wlej mleko.
  4. Dodaj dynię, olej i jajka.
  5. Wymieszaj delikatnie aż do połączenia składników.
  6. Smaż na patelni do naleśników z obu stron - najlepiej na oleju.
  7. Naleśniki dyniowe najlepiej serwować z konfiturą lub bitą śmietaną.

Zobacz inne przepisy z dynią:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA