Roladki z łososia

Idealne nie tylko na świąteczny stół!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Roladki z łososia
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag kremowego twarożku
  • 2 łyżeczki startego chrzanu
  • 30 dag wędzonego łososia w plastrach
  • sól
  • pieprz biały
  • pieprz czarny
Świąteczna sałatka z makrelą - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić roladki z łososia!

  1. Twarożek rozmieszaj z chrzanem (jeśli jest bardzo gęsty, dodaj łyżkę śmietany), dopraw solą i białym pieprzem.
  2. Przygotowanym serkiem smaruj plastry łososia i zwijaj je w dość ścisłe roladki.
  3. Włóż na 2 godziny do lodówki, aby serek stężał.
  4. Roladki pokrój w plastry o szerokości około 2 cm.
  5. Ułóż je na półmisku, oprósz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Zobacz więcej świątecznych przepisów:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/rok temu
a jak zrobić roladki z łososia nordyckiego?!?!?!??!??!?!