Przepis Ani Starmach: ryba w papilotach

Do przygotowania tej potrawy najlepszy będzie pstrąg.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Ani Starmach: ryba w papilotach
Agnieszka Piątkowska/prettybaked.pl
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 filety z pstrąga
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 mała cukinia
  • 1 papryka
  • łyżka świeżej bazylii
  • garść liści szpinaku
  • kilka gałązek koperku
Sos:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 limonka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryczka chili
Zupa rybna - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis Ani Starmach na rybę w papilotach!

  1. Do środka ryby włóż garść świeżych ziół oraz 2 ząbki czosnku.
  2. Papryczkę chili i ząbek czosnku drobno posiekaj.
  3. Z limonki wyciśnij sok.
  4. W małej miseczce wymieszaj sos sojowy, papryczkę chili, czosnek i sok z limonki. Tak powstałym sosem polej rybę i warzywa.
  5. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
  6. Cukinię i paprykę pokrój w kostkę.
  7. Na arkuszu folii aluminiowej lub papieru do pieczenia ułóż liście szpinaku, na nich połóż pstrąga.
  8. Wokół ryby ułóż cukinię, paprykę i pomidorki.
  9. Połącz ze sobą brzegi folii i wstaw pakunek do piekarnika na 10-15 minut.
Więcej przepisów Ani Starmach w książce "Pyszne. Na każdą okazję" (premiera 6 XI)

Zobacz inne przepisy Ani Starmach:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)