Kebab na patyku - przepis składniki i przygotowanie

Ciekawa alternatywa dla karkówki i kiełbasy z grilla!
Weronika Kwaśniak / 24.04.2015 10:51
DRUKUJ PRZEPIS
Kebab na patyku - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • cebula
  • 2 łyżeczki ziół włoskich
  • jajko
  • mąka
  • olej
  • łyżeczka przyprawy do gyrosa
  • sól
  • pieprz  
  • patyczki do szaszłyków
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na kebab na patyku!

  1. Mięso wyrób dokładnie z drobniutko posiekaną cebulką, jajkiem, przyprawami.
  2. Odstaw na 15 minut, aby przeszło przyprawami.
  3. Z masy formuj w dłoniach wałeczek, włóż w środek patyczek do szaszłyka i rozprowadź mięso równomiernie na 2/3 długości patyczka.
  4. Kebabczety obtocz w mące. Grilluj na rumiano z obu stron.

Sprawdź inne przepisy na grilla:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA