Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 8 dużych jajek
- 25 dag szpinaku w małych liściach
- 8 plastrów wędzonego boczku
- 4 łyżki parmezanu
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki masła
Przygotowanie:
Zobacz przepis na jajka w boczku ze szpinakiem!
- Szpinak opłucz, sparz, przelej zimną wodą. Dobrze odciśnij.
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, przesmaż posiekany czosnek, połącz ze szpinakiem i połową parmezanu.
- Dopraw pieprzem, gałką.
- 8 foremek na muffinki wysmaruj masłem, wyłóż plastrami boczku, szpinakiem i wbij jajko.
- Posyp resztą parmezanu.
- Piecz około 25 minut w temperaturze 180°C, aż jajko się zetnie.
Zobacz więcej wielkanocnych hitów:
Babka muślinowa - przepis
Jak zrobić domowe wędliny?
Przepisy na mięsa wielkanocne - 27 pomysłów
Wegetariańskie przepisy na Wielkanoc - 11 pomysłów
Ciasta bez pieczenia na Wielkanoc - 11 pomysłów