Pikantna zupa z soczewicy - przepis składniki i przygotowanie
Z bardzo ostrym chili!

Opublikowano: 28.03.2016, 06:45
Reklama
Ilość kalorii: 190
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- szklanka czerwonej soczewicy
- 2 l bulionu warzywnego
- łodyga selera naciowego
- po pół papryki czerwonej i żółtej
- papryczka chilli
- cebula
- 2 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
- puszka pomidorów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pikantną zupę z soczewicy!
- Soczewicę opłucz, zalej bulionem.
- Dodaj pokrojony seler naciowy, paprykę czerwoną, żółtą i chilli.
- Zagotuj, a potem gotuj około 15 minut.
- Dodaj zrumienioną na oleju cebulę oraz posiekany czosnek, pomidory z puszki i koncentrat.
- Gotuj jeszcze około 10 min.
- Zupę dopraw do smaku.
- Podawaj posypaną natką pietruszki.
Reklama
Zobacz inne przepisy na zupy:
Zupa pomidorowa z ryżem - przepis
Grzybowa zabielana - przepis Ani Starmach
Zupa grzybowa - przepis Magdy Gessler
Reklama
Reklama
Reklama