Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1,5 l wywaru bulionu
  • 1/2 szklanki kaszy gryczanej, najlepiej niepalonej (Lestello)
  • 10 pieczarek
  • czerwona papryka
  • 3 łyżki keczupu
  • olej
  • natka
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na krupnik z kaszy gryczanej!

  1. Kaszę zalej wrzątkiem i zagotuj, odcedź i przelej wodą na sicie.
  2. Włóż do garnka z bulionem i ugotuj.
  3. Paprykę i pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na oleju.
  4. Warzywa dodaj do bulionu pod koniec gotowania się kaszy.
  5. Następnie połącz z keczupem, dopraw solą i pieprzem.
  6. Przed podaniem posyp zupę posiekaną natką pietruszki.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na zupy:

Grzybowa zabielana - przepis Ani Starmach

Jak zrobić krem z cukinii?
Jak zrobić gazpacho?
Zupa krem z pomidorów - przepis
Jak zrobić zupę kalafiorową?

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...