Krupnik z kaszy gryczanej - przepis składniki i przygotowanie
Smakowita, rozgrzewająca zupa!

Opublikowano: 18.01.2016, 06:51
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1,5 l wywaru bulionu
- 1/2 szklanki kaszy gryczanej, najlepiej niepalonej (Lestello)
- 10 pieczarek
- czerwona papryka
- 3 łyżki keczupu
- olej
- natka
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na krupnik z kaszy gryczanej!
- Kaszę zalej wrzątkiem i zagotuj, odcedź i przelej wodą na sicie.
- Włóż do garnka z bulionem i ugotuj.
- Paprykę i pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na oleju.
- Warzywa dodaj do bulionu pod koniec gotowania się kaszy.
- Następnie połącz z keczupem, dopraw solą i pieprzem.
- Przed podaniem posyp zupę posiekaną natką pietruszki.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na zupy:
Grzybowa zabielana - przepis Ani Starmach
Jak zrobić gazpacho?
Zupa krem z pomidorów - przepis
Jak zrobić zupę kalafiorową?
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...