Reklama
Ilość kalorii: 280
Czas przygotowania: 140 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 50 dag pomidorów
  • po 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki
  • średnia czerwona cebula
  • 1/2 świeżego ogórka
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • łyżka oliwy
  • łyżka gęstej pasty pomidorowej z tuby
  • łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz
Reklama

Grzanki:

  • 4 kromki pieczywa np. ciabatty, lub chleba alpejskiego
  • 5 łyżek oliwy
Przygotowanie:
Reklama
  1. Pomidory sparz, obierz i pokrój. Paprykę, ogórek i cebulę pokrój w kostkę, wymieszaj, odłóż 6 łyżek. Resztę warzyw zmiksuj z pomidorami, czosnkiem, oliwą, pasta pomidorową. Dopraw solą i pieprzem. Chłodź 2 godziny.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, wsyp pokrojoną w kostkę ciabattę lub chleb i usmaż na rumiano. Zupę rozlej do miseczek i posyp odłożonymi warzywami. Oddzielnie podaj grzanki.
Reklama
Reklama
Reklama