Reklama
Czas przygotowania: 130 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 łyżki stołowe oleju słonecznikowego
  • 2 duże dymki
  • 1,5 l wody
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 marchew
  • natka selera
  • kilka pieczarek
  • mały kawałek kapusty
  • łuski z 1 cebuli
  • kilka łodyg pietruszki i tymianku
  • liść laurowy
  • szczypta soli i pieprzu
Reklama
Przygotowanie:
  1. W dużym garnku rozgrzej olej. Dodaj pokrojoną dymkę i smaż przez 2-3 minuty.
  2. Wlej wodę i włóż do garnka pozostałe składniki. Doprowadź bulion do wrzenia, a gdy to nastąpi, znacznie zmniejsz ogień, przykryj garnek i gotuj ok. 2 godziny.
  3. Przecedź bulion i użyj jako podstawę do zupy lub sosu.
Reklama
Reklama
Reklama