Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- mała włoszczyzna
- 3 ziemniaki
- kostka rosołowa
- 1/2 główki młodej kapusty
- 2 garści fasolki szparagowej
- kilka ziaren ziela angielskiego
- listek laurowy
- łyżka masła
- koperek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na zupę z młodą kapustą!
- Włoszczyznę oczyść, pokrój na kawałki.
- Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę.
- Warzywa zalej 1,5 l zimnej wody, zagotuj.
- Wrzuć kostkę rosołową, gotuj 5 minut.
- Dodaj pokrojoną kapustę i fasolkę oraz ziele angielskie, listek laurowy, sól, pieprz.
- Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
- Zupę dopraw do smaku, dodaj masło, posyp posiekanym koperkiem.