Zupa pomidorowa z pomarańczą - przepis składniki i przygotowanie

Przepis Agnieszki Maciąg!
Weronika Kwaśniak / 21.01.2015 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Zupa pomidorowa z pomarańczą - przepis składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 cebula obrana i drobno posiekana
  • 2-3 ząbki czosnku obrane i drobno posiekane
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżeczka nasion kolendry rozbitych w moździerzu
  • 1 listek laurowy
  • 2 puszki pomidorów obranych ze skórki
  • sok wyciśnięty z jednej pomarańczy
  • 1 łyżka skórki pomarańczy
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • świeża kolendra lub natka pietruszki
Przygotowanie:

W lutowym numerze "Urody Życia" znajdziecie wiele przepisów Agnieszki Maciąg! Zobaczcie jeden z nich - pomysł na zupę pomidorową z nutką pomarańczy! Wprost kusi, by go przetestować!

  1. Na dnie garnka rozpuść masło i podsmaż posiekaną cebulkę i czosnek.
  2. Dodaj nasiona kolendry, pokrojone pomidory razem z sokiem i pozostałe składniki. Zagotuj.
  3. Usuń listek laurowy. Zupę możesz zmiksować.
  4. Posyp zupę posiekanymi świeżymi ziołami i ewentualnie prażonymi pestkami słonecznika lub dyni.
Więcej przepisów Agnieszki Maciąg znajdziecie w luksusowym magazynie "Uroda Życia":


 

Na podstawie artykułu w magazynie "Uroda Życia"

Zobacz też nasze przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA