Flaczki z grzybami - przepis ze zdjęciami krok po kroku

Zobacz, jak je przygotować krok po kroku!
Weronika Kwaśniak / 15.10.2014 07:00

Składniki na 4 porcje flaczków z grzybami:

  • 30 dag podudzia z kurczaka bez kości
  • olej do smażenia
  • 3/4 l bulionu warzywnego
  • pół pęczka włoszczyzny
  • 2 łyżki suszonych pomidorów
  • pokrojona w piórka cebula
  • 10 dag oczyszczonych i pokrojonych w plastry borowików (ew. boczniaków, pieczarek)
  • 100 ml śmietany kremówki 36%
  • 2-3 łyżki przyprawy do flaków
  • łyżka masła

Przygotowanie mięsa:
Podudzia kurczaka umyj, osusz, pokrój w wąskie paski. Włoszczyznę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, gotuj 15 minut w bulionie.

Redakcja poleca

REKLAMA