Czy wiesz jak przygotować zupę kanadyjską?

Do smacznej, domowej ogórkowej najlepsze są domowe kiszone ogórki.
Jeśli lubisz nowości w swojej kuchni i nigdy wcześniej nie próbowałaś zupy kanadyjskiej, warto spróbować ją zrobić.
/ 06.07.2010 18:10
Do smacznej, domowej ogórkowej najlepsze są domowe kiszone ogórki.

Składniki: 2 litry wody, 1/2 kg pieczarek, 3 kostki rosołowe drobiowe, 1/2 kg mięsa mielonego, 2 białe części pora, 2 ogórki kiszone, 20 dag serka topionego.

Wodę zagotować i wrzucić 3 kostki rosołowe.

Pokroić pieczarki i ogórki w półksiężyce oraz por.

Zobacz też: Zupy po portugalsku - krok po kroku

Z mięsa zrobić kuleczki i obtoczyć je w mięsie i majeranku.

Wrzucić wszystko do garnka i gotować.

Rozpuścić serek topiony w ciepłej wodzie i dodać do zupy.

Redakcja poleca

REKLAMA