Surówka Colesław - przepis składniki i przygotowanie

Szukasz pomysłu na smaczną i zdrową surówkę? Colesław na pewno będzie smakować całej rodzinie!
Weronika Kwaśniak / 07.02.2017 05:49
DRUKUJ PRZEPIS
Surówka Colesław - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 130 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • biała kapusta (25 dag)
  • marchewka
  • mała cebula
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego (50 g)
  • łyżeczka cukru pudru (10 g)
  • szczypta soli
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na surówkę Colesław - to idealny dodatek do wielu dań obiadowych. Pasuje niemal do wszystkiego!

  1. Białą kapustę posiekaj.
  2. Cebulę pokrój w kostkę, marchewkę zetrzyj na tarce.
  3. Wymieszaj i dodaj szczyptę soli oraz pieprzu.

Surówka z marchewki i selera - przepis video

  1. W kubeczku rozmieszaj jogurt z cukrem pudrem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
  2. Zalej sosem surówkę.
  3. Sałatkę odstaw na 30 minut do lodówki.
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: surówka

Redakcja poleca

REKLAMA