Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 300 g krewetek koktajlowych bez zalewy
- 1 obrany, pokrojony w kostkę melon
- 1 obrane, pokrojone w kostkę awokado
- 1 obrane, pokrojone w kostkę mango
- sok z 1 cytryny
- 1/2 sałaty (np. frisée)
- listki świeżej mięty do dekoracji
- 1 szklanka
- majonezu
- 1/2 szklanki ketchupu
- sok z limonki
- tabasco
- 100 ml koniaku
- sól
- biały pieprz
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na sałatkę z krewetkami!
- Wszystkie składniki sosu zmiksuj, dopraw do smaku, schłodź.
- Pokrojone owoce przełóż do miski, skrop sokiem z cytryny.
- Dodaj krewetki i sos, dokładnie wymieszaj.
- Gotową sałatkę podawaj na sałacie (np. frisée), z dodatkiem świeżych listków mięty.