Reklama
Czas przygotowania: 20 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 10 dag mielonego twarogu sernikowego
  • pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 wędzona makrela
  • pęczek szczypiorku
  • 4 jajka na twardo
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • łyżka posiekanego koperku
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
Reklama

Dodatki:

  • kromki chleba
  • pomidorki koktajlowe
  • zielone oliwki nadziewane papryką
Przygotowanie:
Reklama
  1. Twaróg zmiksuj z jogurtem, solą oraz pieprzem do smaku. Gotową masę serową podziel na pół.
  2. Do pierwszej porcji dodaj oczyszczone z ości mięso wędzonej makreli, koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę ponownie dokładnie zmiksuj.
  3. Drugą część utrzyj ze startymi na drobnej tarce jajkami, tartym chrzanem, szczypiorkiem oraz koperkiem.
  4. Obie masy włóż do rękawów cukierniczych z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciśnij dekoracyjne porcje na kawałki chleba wielkości jednego kęsa (można z kromek chleba wyciąć foremkami do ciasteczek różne kształty). Udekoruj cząstkami pomidorków koktajlowych i plasterkami oliwek.
Reklama
Reklama
Reklama