Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
średni
Składniki:
- szklanka mąki pszennej razowej graham
- 2 płaskie łyżki mąki z ciecierzycy
- płaska łyżka cukru trzcinowego
- ok. 1/2 szklanki wody
- olej ryżowy do smażenia
- 200 g jogurtu naturalnego
- ok. 30 dag jagód zwykłych lub borówek amerykańskich
- ok. 1/2 szklanki suszonych jagód Goji
- ok. 1/3 szklanki syropu klonowego
Przygotowanie:
Zobacz przepis na tort naleśnikowy!
- Mąkę pszenną wymieszaj z mąką z ciecierzycy, cukrem i taką ilością wody, żeby otrzymać niezbyt gęste ciasto naleśnikowe.
- Na patelni z niewielką ilością oleju ryżowego usmaż naleśniki.
- Ułóż je w stosik.
- Na talerzu z wysokim rantem połóż jeden naleśnik, polej go jogurtem naturalnym, posyp jagodami zwykłymi i jagodami Goji.
- Polej odrobiną syropu klonowego i przykryj kolejnym naleśnikiem, na który również nakładaj poszczególne składniki.
- Czynności powtarzaj, aż zużyjesz wszystkie naleśniki.
- Ostatni naleśnik również polej jogurtem, posyp jagodami i polej syropem.