Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- opakowanie makaronu (np. muszelki)
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 1 miękkie awokado
- 8 plastrów wędzonego boczku
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany (18%)
- sok z połówki cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na sałatkę makaronową z boczkiem!
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Boczek pokrój w mniejsze kawałki i smaż, aż będzie chrupki. Dodaj go do makaronu.
- Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a awokado w kostkę i też dodaj do makaronu.
- Całość skrop sokiem z cytryny, dodaj majonez i śmietanę oraz dopraw solą i pieprzem.
- Przed podaniem schładzaj przez około 30 minut w lodówce.