Liczba porcji: 6
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- słoik marynowanych patisonków
- 8 plastrów żółtego sera
- natka pietruszki
- zioła prowansalskie
- słodka papryka
- przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na roladki z patisonem. Ta przekąska pasuje na wiele okazji! Jeśli zaserwujesz ją z ryżem i surówką może stanowić nawet smakowite danie obiadowe.
- Mięso oczyść, pokrój cienko jak do kotletów (każdą część piersi na 3 plastry).
- Patisony odsącz z zalewy.
- Natkę pietruszki posiekaj.
Roladki wieprzowe z grilla - przepis
- Pierś z kurczaka rozłóż na desce, posyp przyprawą do kurczaka.
- Na każdym plastrze ułóż ser żółty, pietruszkę i patisony.
- Zwiń roladkę i zepnij.
- Roladki podsmaż na patelni.
- Włóż do żaroodpornego naczynia i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni C przez około 25 minut.