Roladki z patisonem - przepis składniki i przygotowanie

Przetestuj nasz przepis na smakowite roladki z patisonem!
Weronika Kwaśniak / 10.10.2016 04:33
DRUKUJ PRZEPIS
Roladki z patisonem - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 6
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • słoik marynowanych patisonków
  • 8 plastrów żółtego sera
  • natka pietruszki
  • zioła prowansalskie
  • słodka papryka
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na roladki z patisonem. Ta przekąska pasuje na wiele okazji! Jeśli zaserwujesz ją z ryżem i surówką może stanowić nawet smakowite danie obiadowe.

  1. Mięso oczyść, pokrój cienko jak do kotletów (każdą część piersi na 3 plastry).
  2. Patisony odsącz z zalewy.
  3. Natkę pietruszki posiekaj.

Roladki wieprzowe z grilla - przepis

  1. Pierś z kurczaka rozłóż na desce, posyp przyprawą do kurczaka.
  2. Na każdym plastrze ułóż ser żółty, pietruszkę i patisony.
  3. Zwiń roladkę i zepnij.

Roladki z łososia - przepis

  1. Roladki podsmaż na patelni.
  2. Włóż do żaroodpornego naczynia i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni C przez około 25 minut.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA