Parówki w cieście naleśnikowym - przepis składniki i przygotowanie

Prosta przekąska, którą uwielbiają zwłaszcza najmłodsi: pyszne parówki w cieście naleśnikowym!
Weronika Kwaśniak / 11.10.2016 05:44
DRUKUJ PRZEPIS
Parówki w cieście naleśnikowym - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 6
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto naleśnikowe:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • szklanka wody
  • szklanka mleka
  • sól
  • pieprz

Na farsz:

  • 6 parówek
  • 6 plastrów sera żółtego
  • 10 dag sera żółtego tartego
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
Przygotowanie:

Zobacz przepis na parówki w cieście! Wystarczą dobrej jakości parówki i pyszne ciasto naleśnikowe, aby przyrządzić to smakowite danie. Przekonaj się!

  1. Składniki na ciasto wymieszaj.
  2. Usmaż naleśniki.
  3. Na każdym naleśniku układaj plaster sera, na nim parówkę.

Parówki w cieście francuskim z serem - przepis video

  1. Zawijaj.
  2. Identycznie zrób z każdą parówką.
  3. Formę keksową lub naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia.
  4. W formie ułóż ciasno jedną obok drugiej zawinięte parówki.
  5. Wierzch posyp dodatkowo startym na tarce żółtym serem, ziołami prowansalskimi i pieprzem.

Naleśniki z parówkami - przepis

  1. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni C.
  2. Zapiekaj przez około 20 minut.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA