Poziom trudności:
średni
Składniki:
- 3/4 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mleka
- olej
- 60 dag mielonego mięsa
- cebula
- por
- marchewka
- pół papryki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Z mąki, jajek, mleka, łyżki oleju i szczypty soli rozmieszaj ciasto.
2. Usmaż cienkie naleśniki.
3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na 2 łyżkach oleju.
4. Dodaj mielone mięso, przesmaż mieszając.
5. Dodaj pokrojony por, marchewkę i paprykę, przesmaż.
6. Dodaj koncentrat, pól szklanki wrzątku, sól i pieprz, duś 10 min.
7. Na naleśnikach kładź po 2-3 łyżki farszu, formuj sakiewki, obwiązuj szczypiorkiem.
2. Usmaż cienkie naleśniki.
3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na 2 łyżkach oleju.
4. Dodaj mielone mięso, przesmaż mieszając.
5. Dodaj pokrojony por, marchewkę i paprykę, przesmaż.
6. Dodaj koncentrat, pól szklanki wrzątku, sól i pieprz, duś 10 min.
7. Na naleśnikach kładź po 2-3 łyżki farszu, formuj sakiewki, obwiązuj szczypiorkiem.