Ciastka z makiem - przepis składniki i przygotowanie

Ciasteczkowe placki - idealny deser lub przekąska!
Weronika Kwaśniak / 09.05.2014 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 4 łyżki cukru

  • 5 łyżek maku
  • 
2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 400 ml gęstego jogurtu naturalnego 

  • 3 łyżki oleju
  • 
2 duże jajka
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Sprawdź przepis na placuszki-ciastka z makiem!

  1. Wymieszaj w misce wszystkie suche składniki (mąkę, cukier, mak, sól, proszek do pieczenia).
  2. Dodaj jogurt, jajka i olej - wymieszaj łyżką. Ciasto powinno być gęste.
  3. Nakładaj na rozgrzaną patelnię do naleśników i smaż z dwóch stron na wolnym ogniu, bez użycia tłuszczu.

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: mak

Redakcja poleca

REKLAMA