Grillowane warzywa z serem feta - przepis

Grillowane warzywa z serem feta uatrakcyjnią każdego grilla! Przygotuj je już dziś i zrób z nich dodatek do obiadu!
/ 14.08.2013 08:46
DRUKUJ PRZEPIS
Grillowane warzywa z serem feta - przepis fot. Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 220 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 ząbki czosnku
  • 3–4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cukinie
  • 1 bakłażan
  • po strąku papryki żółtej i czerwonej
  • 15 dag sera feta
  • świeże lub suszone
  • oregano
  • sól
Przygotowanie:
  1. Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z odrobiną soli. Wymieszaj z oliwą.
  2. Cukinie i bakłażan pokrój w grubsze talarki, a paprykę w cząstki. Z papryki usuń nasionka i białe błonki. Warzywa opiecz na grillu.
  3. Wystudzone wymieszaj z pokrojoną w kostkę fetą, ziołami i aromatyczną oliwą.

Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA