
Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 pomidory
- opakowanie sera typu feta
- oliwa
- sól, pieprz
- suszona i świeża bazylia
Przygotowanie:
- Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry. Usunąć trochę soku i nasionek.
- Ser typu feta pokroić w średniej grubościplastry.
- Na folii aluminiowej układać plastry pomidora i fety. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem oraz suszoną bazylią. Skropić oliwą. Folię zawinąć. Układać na rozgrzanym grillu. Piec, aż pomidory staną się miękkie.
- Upieczone pomidory z fetą podawać udekorowane listkami świeżej bazylii. Można posypać posiekanymi listkami bazylii. Podawać ze schłodzonym białym winem jako doskonałą przekąskę.
Nasza rada!
Pokrojone w plastry pomidory i ser można ułożyć na kromkach tostowego pieczywa, cienko posmarowanych masłem, przykryć kromką chleba, spiąć wykałaczką i grillować..