Składniki:
- 8 średniej wielkości okrągłych pomidorów
- 15 dag mielonego mięsa drobiowego
- łyżka oleju
- 4 łyżki kaszki kuskus
- po kilka listków bazylii i mięty
- łyżka czarnych, krojonych oliwek
- łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na faszerowane pomidory!
- Pomidory dokładnie umyj, odkrój czapeczki, wydrąż miąższ z nasionkami.
- Mięso przesmaż na oleju, podlej odrobiną wrzątku.
- Podduś pod przykryciem, przypraw.
- Kuskus zalej wrzątkiem, przykryj, odstaw na 5 min, przemieszaj, ostudź.
- Mięso wymieszaj z kaszką oraz posiekaną zieleniną, pokrojonymi oliwkami i oliwą.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Farszem napełniaj pomidorki.