Drobiowe roladki z papryką - przepis składniki i przygotowanie

Potrzebne będzie mięso z indyka i ser żółty!
Weronika Kwaśniak / 26.08.2015 06:56
DRUKUJ PRZEPIS
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag sznycli z indyka
  • 2 kolorowe papryki
  • 20 dag sera żółtego w kawałku
  • olej do smażenia
  • papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na drobiowe roladki z papryką!

  1. Papryki oczyść, potnij na paski.
  2. Ser żółty pokrój w słupki.
  3. Mięso lekko rozbij tłuczkiem, a następnie posyp solą, pieprzem i papryką.
  4. Na każdym sznyclu połóż paski papryki i słupki z sera.
  5. Mięso zroluj i zwiąż bawełnianą nicią.
  6. Roladki najpierw podsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie podlej odrobiną wody i duś, aż będą miękkie.

Zobacz też pomysły na tarty na słono:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA