Liczba porcji: 9
Poziom trudności:
średni
Składniki:
Na ciasto:
- szklanka mąki
- 5 dag masła
- 2-3 łyżki kremówki
- szczypta soli
Na sałatkę:
- puszka tuńczyka
- po 1/4 papryki żółtej i czerwonej
- szalotka lub cebulka
- koperek
- 2 łyżki prażonych pestek dyni
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na babeczki z sałatką!
- Z podanych składników zagnieć ciasto.
- Schłodź, rozwałkuj, wylep nim karbowane foremki.
- Upiecz na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C, wystudź.
- Tuńczyka osącz, wymieszaj z pokrojoną w kostkę papryką i szalotką oraz posiekanym koperkiem, pestkami dyni olejem, dopraw.
- Sałatką napełnij kruche babeczki.