Babeczki z sałatką - przepis składniki i przygotowanie

Idealne na każdą imprezę!
Weronika Kwaśniak / 31.12.2014 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki z sałatką - przepis składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Liczba porcji: 9
Poziom trudności: średni
Składniki:

Na ciasto:


  • szklanka mąki
  • 5 dag masła
  • 2-3 łyżki kremówki
  • szczypta soli

Na sałatkę:


  • puszka tuńczyka
  • po 1/4 papryki żółtej i czerwonej
  • szalotka lub cebulka
  • koperek
  • 2 łyżki prażonych pestek dyni
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babeczki z sałatką!

  1. Z podanych składników zagnieć ciasto.
  2. Schłodź, rozwałkuj, wylep nim karbowane foremki.
  3. Upiecz na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C, wystudź.
  4. Tuńczyka osącz, wymieszaj z pokrojoną w kostkę papryką i szalotką oraz posiekanym koperkiem, pestkami dyni olejem, dopraw.
  5. Sałatką napełnij kruche babeczki.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA