Warto sięgnąć po sałatę - dla zdrowia!
Sałata masłowa odkwasza organizm, poprawia przemianę materii. Jest prawdziwą kopalnią cennych witamin i minerałów. Niestety - szybko więdnie.
Warto sięgnąć po sałatę - dla zdrowia!
Znana jest przede wszystkim z sałatki cesarskiej. Jest dosyć trwała - można ją przechowywać nawet przez tydzień w lodówce. Jest źródłem cennych witamin i składników mineralnych: karotenu, fosforu, żelaza, wapnia, witaminy C, PP i witamin z grupy B.
Warto sięgnąć po sałatę - dla zdrowia!
Popularna odmiana sałaty do sałatek i kanapek. Jet wyjątkowo trwała - nie więdnie szybko, jak sałata masłowa. Ma delikatny smak, jest źródłem witaminy A i wapnia.
Warto sięgnąć po sałatę - dla zdrowia!
Zawiera dużo żelaza, witaminy A i C. Ze względu na orzechowy posmak jest wdzięcznym składnikiem sałatek.
Warto sięgnąć po sałatę - dla zdrowia!
Jej smak jest lekko gorzki, potrawom dodaje pikanterii. Zawiera więcej cennych witamin i związków mineralnych od zwykłej sałaty. Zawiera inulinę i intybine, które zwiększają apetyt.
Warto sięgnąć po sałatę - dla zdrowia!
Zawiera dużo witaminy E, usprawnia przemianę materii. Jest dosyć gorzka w smaku.
Warto sięgnąć po sałatę - dla zdrowia!
Ma lekko ostry smak. Poprawia przemianę materii, zapobiega zaparciom.