1
z
6
Masło orzechowe - do czego je wykorzystać?
Satay z kurczaka w sosie z masła orzechowego - wystarczy zagotować masło orzechowe z mlekiem kokosowym, łyżką sosu sojowego i przyprawami (kumin oraz kolendra), do smaku warto wkropić odrobinę cytryny oraz dosłodzić.
2
z
6
Masło orzechowe - do czego je wykorzystać?
Podobno tosty z bananem i masłem orzechowym były ulubioną kanapką Elvisa Presleya. Może nie jest to najzdrowsza propozycja na śniadanie, jednak warto wypróbować!
3
z
6
Masło orzechowe - do czego je wykorzystać?
Jeśli nie mamy pomysłu na polewę lub dekoracje muffinek - wykorzystajmy gotowe masło orzechowe. Dzięki temu ciastka nie będą też przesadnie słodkie.
4
z
6
Masło orzechowe - do czego je wykorzystać?
Nadzienie do naleśników - tutaj masło orzechowe warto z czymś połączyć - jeśli lubimy wersję słodszą, warto dodać miód.
5
z
6
Masło orzechowe - do czego je wykorzystać?
Grzanki na ciepło? Polecamy wypróbować masło orzechowe w roli pasty.
6
z
6
Masło orzechowe - do czego je wykorzystać?
Gofry z owocami i bitą śmietaną? Dziś dla odmiany proponujemy gofry z masłem orzechowym.