Krem balsamiczny Solo

Krem balsamiczny upiększy Twoje dania!
/ 11.12.2009 11:48
Firma Platan, wyłączny dystrybutor produktów marki SOLO prezentuje krem balsamiczny SOLO. Produkty tej marki cieszą bardzo dużym zainteresowanie wśród kontrahentów firmy.

Krem balsamiczny SOLO
jest znakomitym dodatkiem do potraw. Stanowi doskonały element dekoracyjny. Ma miodową barwę i gęstą konsystencję.  Jest bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Stosuje się go w niewielkich ilościach, tak aby podkreślić walory smakowe potrawy. Zdaniem mistrzów kulinarnych smak owoców i warzyw z kroplą kremu balsamicznego jest o wiele bardziej wyrazisty.
Krem balsamiczny marki SOLO uzyskuje się poprzez odparowanie z octu balsamicznego. Świeżo wyciśnięty sok z winogron poddawany jest procesom fermentacji i destylacji, a następnie długotrwałemu leżakowaniu w dębowych beczkach. Dzięki temu ma ona tak niepowtarzalny smak.

Gotowanie jest sztuką, a podobno w każdym z nas drzemie artysta.
Puść wodze fantazji i spraw, by Twoje potrawy były unikatowe w smaku i wyglądzie! Zaskocz swoich gości na świątecznej lub noworocznej kolacji pięknie udekorowanymi daniami.

Kiedy danie pojawia się na talerzu potrzebuje dopełnienia, pewnej „kropki nad i”. Doskonałym dodatkiem do potraw jest krem balsamiczny, który w połączeniu z warzywami lub mięsem tworzy jedyny w swoim rodzaju smak. Dzięki miodowej barwie i gęstej konsystencji jest wyśmienitym elementem dekoracyjnym, a słodkawy smak pozwala na zgrabne połączenie z wszelkimi ciastami oraz deserami.

Ten włoski specyfik jest jednym z najpopularniejszych składników kuchni śródziemnomorskiej. Uzyskuje się go poprzez odparowanie z octu balsamicznego. Świeżo wyciśnięty sok z winogron poddawany jest procesom fermentacji i destylacji, a następnie długotrwałemu leżakowaniu w dębowych beczkach. Dzięki temu ma ona tak niepowtarzalny smak.

Krem balsamiczny SOLO stosuje się w niewielkich ilościach, tak by podkreślić walory smakowe potrawy. Może być bardzo interesującym składnikiem sałatek, sosów do marynat oraz ciekawym dodatkiem do mięs i deserów. Zdaniem mistrzów kulinarnych smak owoców i warzyw z kroplą kremu balsamicznego jest o wiele bardziej wyrazisty.

„Obserwujemy ostatnio coraz większe zainteresowanie nowym stylem gotowania jakim jest subtelne łączenie tradycyjnej kuchni polskiej ze składnikami z kuchni śródziemnomorskiej. Krem balsamiczny jest dodatkiem nadającym delikatny i ciekawy posmak, dzięki czemu nasze potrawy stają się ciekawsze i bardziej wyrafinowane w smaku i wyglądzie.” – mówi Roman Osiński, Dyrektor Handlowy firmy Platan
Tagi: balsam