Zapiekane patisony nadzewane kaszą
Musisz ich koniecznie skosztować!

Opublikowano: 18.08.2013, 13:14
Reklama
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 patisony
- 15 dag kaszy jaglanej
- 15 dag boczniaków
- ser feta
- papryka
- cebula
- ser żółty
- jajko
- natka pietruszki
- sos pomidorowy
Reklama
Przygotowanie:
- 4 patisony (po 40 dag) umyj, odetnij wierzchy, wydrąż miękki miąższ z pestkami.
- Gotuj 3 min w osolonej wodzie, ostudź.
- 15 dag kaszy jaglanej ugotuj, osącz, wymieszaj z 15 dag pokrojonych i podsmażonych boczniaków, pokrojoną w kostkę fetą, posiekaną papryką i cebulą, 10 dag startego sera, jajkiem i natką.
- Wstaw do brytfanki z sosem z pomidorów i cebuli, zapiekaj 40 min.
Reklama
Reklama
Reklama