Reklama
Ilość kalorii: 210
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 2 podwójne piersi kurczaka
  • 2 papryki: czerwona i żółta
  • 15 małych pieczarek
  • po 20 zielonych i czarnych oliwek
  • szklanka kremówki
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 szalotki
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka oregano
  • 1/2 pęczka natki
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso pokrój w duże kawałki, natrzyj pieprzem i obsmaż na oleju. Przełóż na talerz. Na tłuszcz ze smażenia mięsa włóż posiekany czosnek i szalotkę, po chwili dodaj pokrojone w paski papryki i smaż 3 minuty.
  2. Dodaj przekrojone na pół pieczarki. Po 5 minutach włóż mięso, wlej bulion i wsyp oregano. Przykryj i duś 10 minut. Dołóż oliwki, wlej śmietanę, wsyp po szczypcie soli i pieprzu i duś 10 minut. W razie potrzeby przypraw solą i pieprzem. Posyp natką i podawaj.
Reklama

Zobcz także:

Pieczone pałki kurczaka w majonezie
Dietetyczny kurczak

Reklama
Reklama
Reklama