Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • opakowanie makaronu (najlepiej penne lub fusilli)
  • filet z łososia (600 g)
  • 1 por
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 6 łyżek ostrej musztardy
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 1 cytryna
Reklama
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta na opakowaniu.
  2. W tym czasie na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekany czosnek i pokrojoną w talarki białą część pora.
  3. Wszystko duś na małym ogniu, dodaj śmietankę.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Miód i musztardę wymieszaj ze sobą.
  6. Posmaruj filet z łososia tą marynatą.
  7. Ułóż go na blaszce i piecz 15 minut w 200 stopniach.
  8. Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i wyłóż na talerz.
  9. Posyp szczypiorkiem, a na wierzchu ułóż, porwanego na kawałki za pomocą dwóch widelców, upieczonego łososia.
  10. Udekoruj cząstkami cytryny.
Reklama

Zobacz też:
Cannelloni z mięsem mielonym Sałatka z makaronem i kurczakiem Zapiekanka makaronowa

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...