Przepis na wołowy gulasz węgierski
Zobacz, jak przygotować tradycyjny gulasz po węgiersku!

- nolinka
Opublikowano: 05.02.2009, 09:15
Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 30-40 dkg mięsa wołowego bez kości
- 4 dkg tłuszczu
- 15 dkg cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 80 dkg ziemniaków
- majeranek
- kminek
- sól
- bazylia
- 3 łyżki zakuszki BIO
Reklama
Przygotowanie:
- Mięso opłukać, pokroić na drobne kawałki, włożyć do dużego rondla. Dodać tłuszcz, obraną drobno posiekaną cebulę, czosnek roztarty z solą, szczyptę kminku i majeranek, osolić, dokładnie wymieszać, podlać paru łyżkami wody i dusić powoli pod przykryciem.
- W czasie duszenia często mieszać i uzupełniać odparowaną wodę, następnie umyć ziemniaki, obrać i opłukać. Gdy mięso zaczyna mięknąć, dodać Jakuszkę BIO, ziemniaki pokrajane w dość grubą kostkę i dolać tyle wody, aby zakryła gotującą się w rondlu potrawę. Gulasz gotowy!
Reklama
Reklama
Reklama