Grillowane pstrągi z cytryną - przepis
Grillowane pstrągi z cytryną to orzeźwiające danie, które pokochasz. Wystarczy 25 minut, aby mieć je na talerzu!

- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 16.05.2013, 06:03
Reklama
Ilość kalorii: 320
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 4 małe, sprawione pstrągi
- 3 cytryny
- pęczek grubego młodego szczypioru
- 1/2 pęczka koperku
- 8 łyżek oliwy rozmarynowej
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Cytryny umyj i sparz we wrzątku, po czym osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w plastry. Opłukany szczypior pokrój na małe kawałki. Koperek drobno posiekaj.
- Ryby natrzyj oliwą rozmarynową (ew. zwykłą, bez dodatków), solą i pieprzem. Na kawałkach folii aluminiowej ułóż plasterki cytryny. Ryby nadziej szczypiorkiem wymieszanym z koperkiem. Polej oliwą rozmarynową. Folię zawiń i ułóż ryby na grillu. Piecz 10-15 minut. W połowie pieczenia odwróć ryby na drugą stronę.
Reklama
Reklama
Reklama