Reklama
Ilość kalorii: 320
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 4 małe, sprawione pstrągi
  • 3 cytryny
  • pęczek grubego młodego szczypioru
  • 1/2 pęczka koperku
  • 8 łyżek oliwy rozmarynowej
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Cytryny umyj i sparz we wrzątku, po czym osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w plastry. Opłukany szczypior pokrój na małe kawałki. Koperek drobno posiekaj.
  2. Ryby natrzyj oliwą rozmarynową (ew. zwykłą, bez dodatków), solą i pieprzem. Na kawałkach folii aluminiowej ułóż plasterki cytryny. Ryby nadziej szczypiorkiem wymieszanym z koperkiem. Polej oliwą rozmarynową. Folię zawiń i ułóż ryby na grillu. Piecz 10-15 minut. W połowie pieczenia odwróć ryby na drugą stronę.
Reklama
Reklama
Reklama