Reklama
Ilość kalorii: 300
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 4 lekko rozbite kotlety schabowe
  • 12 suszonych pomidorów
  • 4 plasterki suszonej szynki
  • 1/4 papryki czerwonej pokrojonej w cienkie paski
  • 4 łyżki oliwy czosnkowej
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • czarny pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Oliwę wymieszaj z ziołami prowansalskimi i szczyptą czarnego pieprzu. Posmaruj nią mięso. Odstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Na połowie każdego kotleta połóż po 3 suszone pomidory, oprószone pieprzem paski papryki i szynkę, przykryj wolnym kawałkiem mięsa. Zepnij wykałaczkami. Piecz na grillu 10 minut, co jakiś czas przewracając mięso na drugą stronę. Podawaj z lekko ugrillowanymi małymi pomidorkami.
Reklama
Reklama
Reklama