Reklama
Składniki:

- 4 kawałki kaszanki
- pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
- 4 duże ziemniaki
- 1 cebula
- olej
- tymianek
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Ziemniaki myję, gotuję w mundurkach na półmiękko. Studzę, obieram, kroję w większą kostkę.

2. Cebulę obieram, kroję na krążki.

3. Porcje ziemniaków i cebuli układam na natłuszczonej folii aluminiowej. Posypuję solą, pieprzem i tymiankiem, skrapiam olejem.

4. Kładę na ruszcie, piekę, aż zaczną się rumienić. W czasie pieczenia warzywa co jakiś czas delikatnie mieszam.

Reklama

5. Obok na ruszcie kładę kaszankę. Piekę ją ok. 8 minut, co jakiś czas obracając i polewając winem. Podaję z warzywami.

Reklama
Reklama
Reklama