Bażant duszony
Bażant duszony
Opublikowano: 22.05.2019, 16:05
Reklama
Czas przygotowania: 120 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
1 bażant,
1 filiżanka śmietany,
2 marchewki,
1 cebula,
7 dag masła,
skórka z 2 cytryn,
kilka ziarenek pieprzu,
sól,
1/4 l czerwonego wina.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyszczone mięso z bażanta włożyć do garnka z masłem. Cebulę i marchewki pokroić w plasterki i ułożyć na mięsie, następnie dołożyć skórkę cytrynową i przyprawy. Dusić na małym ogniu, podlewając od czasu do czasu winem. Gdy bażant będzie miękki, podzielić na porcje. Wywar z gotowania wymieszać ze śmietaną i zagotować. Sosem polać mięso.
Reklama
Reklama
Reklama