Reklama
Czas przygotowania: 60 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

50 dag baraniny,
25 dag małych ziemniaków,
3 dag masła,
1 cebula,
3 średnie pomidory,
1 papryka,
1 łyżka zsiadłego mleka,
1 łyżka soku z cytryny,
1 łyżeczka curry,
2 ząbki czosnku,
2 łyżeczki soli,
1 łyżeczka imbiru
natka pietruszki.

Reklama
Przygotowanie:

Obrać cebulę. Drobno pokroić. Zeszklić na maśle z roztartym czosnkiem, dodać imbir i paprykę pokrojoną w paski. Wlać zsiadłe mleko, włożyć pokrojone w plastry pomidory(sparzone i obrane ze skórki), wsypać curry i sól, mieszając smażyć przez kilka minut. Włożyć pokrojone na kawałki mięso, dobrze obsmażyć, wlać 3/4 szklanki wrzącej wody, dodać obrane i umyte ziemniaki, dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu 30-45 minut. Skropić sokiem z cytryny. Posypać natką pietruszki.

Reklama
Reklama
Reklama