Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 60 dag filetu z indyka
- 3 łyżki oleju
- łyżeczka miodu
- pół cytryny
- 2 owoce kiwi
- twarda brzoskwinia
- pół świeżego ananasa
- mielony imbir
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na grillowane szaszłyki z indyka!
- Filet z indyka opłucz, pokrój w paski szerokości 3-4 cm.
- Oprósz je solą, pieprzem i imbirem.
- Olej wymieszaj z miodem i sokiem z cytryny, polej nim mięso, wymieszaj, odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
- Kiwi obierz, pokrój na większe kawałki.
- Brzoskwinię umyj, pokrój w cząstki.
- Ananas oczyść, pokrój w grube plastry, 2 plastry pokrój na kawałki.
- Na szpilki do szaszłyków nadziej paski mięsa i kawałki owoców.
- Szaszłyk piecz na grillu około 10 minut.