Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 60 dag filetu z indyka
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka miodu
  • pół cytryny
  • 2 owoce kiwi
  • twarda brzoskwinia
  • pół świeżego ananasa
  • mielony imbir
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na grillowane szaszłyki z indyka!

  1. Filet z indyka opłucz, pokrój w paski szerokości 3-4 cm.
  2. Oprósz je solą, pieprzem i imbirem.
  3. Olej wymieszaj z miodem i sokiem z cytryny, polej nim mięso, wymieszaj, odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
  4. Kiwi obierz, pokrój na większe kawałki.
  5. Brzoskwinię umyj, pokrój w cząstki.
  6. Ananas oczyść, pokrój w grube plastry, 2 plastry pokrój na kawałki.
  7. Na szpilki do szaszłyków nadziej paski mięsa i kawałki owoców.
  8. Szaszłyk piecz na grillu około 10 minut.
Reklama

Zobacz inne pomysły na dania z grilla:

Grillowane ziemniaki z pomidorami - przepis
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych - przepis
Banany z grilla - przepis

Reklama
Reklama
Reklama