Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 10 małych pszennych tortilli
- 400 g wędzonego łososia
- 2 długie ogórki
- 2 awokado
- 1 ugotowany ziemniak
- połowa sałaty lodowej
- 4 łyżki gęstego majonezu
- cytryna
- pęczek koperku
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
W książce Jana Kuronia pt. "Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia" znajdziecie mnóstwo przydatnych wskazówek i smakowitych przepisów! Zobaczcie jeden z nich!
- Ziemniaka obierz i pokrój w kosteczkę razem z ogórkami i awokado.
- Łososia potnij w paski.
- Dodaj majonez, posiekany koperek, sok z cytryny, sól i pieprz.
- Połącz z pokrojonymi ogórkami, awokado oraz ziemniakiem.
- Powstałą masę rozsmaruj na tortillach, ale zostaw wolny 1 centymetr brzegu.
- Na wierzchu połóż porwaną sałatę lodową.
- Zwiń ciasno i owiń folią aluminiową. Włóż do lodówki na 1–2 godziny.
- Przed podaniem pokrój każdą tortillę na skos, aby stała się małą przekąską.