Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1 kg karkówki
- olej
- 3 marchewki
- duży por
- 2 duże cebule czerwone
- 2 ząbki czosnku
- 1,5 szklanki bulionu
- mała gałązka rozmarynu
- listek laurowy
- po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na potrawkę z warzywami!
1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w plastry.
2. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 15 min.
3. Obsmaż na oleju.
4. Marchew obierz, opłucz, pokrój na kawałki.
5. Pora oczyść, pokrój na kawałki.
6. Cebulki obierz, pokrój w cząstki.
7. Ząbki czosnku obierz, pokrój w plasterki.
8. Naczynie żaroodporne natłuść olejem.
9. Umieść w nim mięso i warzywa, zalej bulionem, dodaj przyprawy.
10. Naczynie przykryj, wstaw do piekarnika o temp. 200°C.
11. Całość piecz ok. 45 min.
1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w plastry.
2. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 15 min.
3. Obsmaż na oleju.
4. Marchew obierz, opłucz, pokrój na kawałki.
5. Pora oczyść, pokrój na kawałki.
6. Cebulki obierz, pokrój w cząstki.
7. Ząbki czosnku obierz, pokrój w plasterki.
8. Naczynie żaroodporne natłuść olejem.
9. Umieść w nim mięso i warzywa, zalej bulionem, dodaj przyprawy.
10. Naczynie przykryj, wstaw do piekarnika o temp. 200°C.
11. Całość piecz ok. 45 min.