Szaszłyki pomidorowe - przepis składniki i przygotowanie

Możesz je przyrządzić na grillu lub w piekarniku!
Weronika Kwaśniak / 04.05.2016 06:22
DRUKUJ PRZEPIS
Szaszłyki pomidorowe - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 duże filety z kurczaka
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • pomidor

Na marynatę:

  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 cytryny
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na szaszłyki pomidorowe!

  1. Mięso pokrój w paski.
  2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
  3. Wymieszaj z pozostałymi składnikami marynaty.
  4. Paski mięsa włóż do miski z marynatą i odstaw na godzinę do lodówki.
  5. Pomidora pokrój, usuń nasiona.
  6. Mięso wyjmij z marynaty, posmaruj przecierem pomidorowym.
  7. Na każdym pasku połóż kawałek pomidora, zwiń w ślimak i nadziej na patyk do szaszłyków.
  8. Szaszłyki zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku lub na grillu.

Zobacz więcej przepisów na grilla:

Sałatka z serem feta - przepis video
Ryby z grilla - przepis
Szaszłyki bałkańskie z grilla - przepis
Karkówka w piwie - przepis
Cevapcici - przepis na grilla

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA