POLECAMY

Patisonowy bigos

Bigos z patisonów urozmaici każdy obiad!
DRUKUJ PRZEPIS
Patisonowy bigos fot. Fotolia
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 2 patisony
  • 20 dag kiełbasy
  • cebula
  • 10 dag margaryny
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • pół szklanki rosołu drobiowego
Przygotowanie:
  1. Z umytych warzyw usunąć środek i pozbyć się nasion. Zetrzeć.
  2. Obrać cebulę. Pokroić w kostkę. Zeszklić na margarynie.
  3. Wszystkie składniki wymieszać. Przyprawić. Gotować pół godziny.
  4. Rozetrzeć śmietanę z mąką. Dodać. Gotować minutę.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/miesiąc temu
Danie bardzo smaczne. Przypomina trochę młodą kapustę. Zamiast mąki i śmietany polecam koncentrat (lub pomidory) i zagęścić manną lub bułką tartą. Świętnie sprawdza się jako samodzielne letnie lekkie danie jak i jako dodatek do drugiego dania.