Makaron z paluszkami krabowymi i cukinią - przepis

Szybki i smaczny pomysł na lekki obiad z paluszkami krabowymi
/ 07.09.2012 14:16

Autorem przepisu jest: użytkownik: iwa643

Przygotowanie: do 30 min.
Skala trudności: łatwe


Składniki:
  • 7 szt paluszków krabowych
  • 1 cukinia młoda
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • pieprz
  • 1/2 opakowania makaronu świderki
  • 1 puszka groszku zielonego
  • szczypior
  • sól
  • sos słodki chili

Przygotowanie:
  1. Makaron świderki najlepiej razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy.
  2. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy z skórki, kroimy w półplasterki. Podsmażamy na masełku ,dodajemy wyciśnięty czosnek. Podlewamy odrobina wody i dusimy . Dodajemy sól, pieprz świeżo mielony do smaku. Następnie dodajemy odcedzony groszek i pokrojone paluszki krabowe. Doprawiamy sosem chili słodkim. Mieszamy.
  3. Podajemy z makaronem, posypujemy pokrojonym szczypiorem.
Ten i wiele innych przepisów znajdziesz na: Gotujmy.pl

Redakcja poleca

REKLAMA