Autorem przepisu jest: użytkownik: iwa643
Przygotowanie: do 30 min.
Skala trudności: łatwe
Składniki:
- 7 szt paluszków krabowych
- 1 cukinia młoda
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka masła
- pieprz
- 1/2 opakowania makaronu świderki
- 1 puszka groszku zielonego
- szczypior
- sól
- sos słodki chili
Przygotowanie:
- Makaron świderki najlepiej razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy.
- Cukinie dobrze myjemy nie obieramy z skórki, kroimy w półplasterki. Podsmażamy na masełku ,dodajemy wyciśnięty czosnek. Podlewamy odrobina wody i dusimy . Dodajemy sól, pieprz świeżo mielony do smaku. Następnie dodajemy odcedzony groszek i pokrojone paluszki krabowe. Doprawiamy sosem chili słodkim. Mieszamy.
- Podajemy z makaronem, posypujemy pokrojonym szczypiorem.