Krokiety z łososiem i szpinakiem - przepis składniki i przygotowanie

Pomysł na lekki obiad: krokiety z łososiem i szpinakiem!
Weronika Kwaśniak / 06.01.2017 04:59
DRUKUJ PRZEPIS
Krokiety z łososiem i szpinakiem - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 15
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 260 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1/2 szklanki mąki gryczanej
  • 1/2 szklanki mąki ryżowej
  • szklanka mąki bezglutenowej
  • szklanka mleka sojowego
  • szklanka wody
  • jajko
  • 2 łyżeczki oleju
  • szczypta soli

Farsz:

  • 250 g filetu z łososia, bez skóry
  • 450 g mrożonego szpinaku
  • cebula
  • pęczek koperku
  • pieprz
  • sól
  • sok z cytryny
  • tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:

Zobacz przepis na krokiety z łososiem i szpinakiem! Naleśniki są dietetyczne: przygotuj je z mąki gryczanej, ryżowej, bezglutenowej i mleka sojowego!

  1. Przygotuj naleśniki do krokietów. Zmiksuj wszystkie mąki z jajkiem, mlekiem, wodą, olejem i solą na gładkie ciasto.
  2. Usmaż naleśniki.

Makaron z cukinią i łososiem - przepis

  1. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij ją na tłuszczu.
  2. Dodaj mrożony szpinak i duś, aż zmięknie.
  3. Zdejmij pokrywkę i smaż.
  4. Pokrój drobno łososia.
  5. Dodaj łososia do szpinaku z cebulą i duś kilka minut.

Roladki z łososia - przepis video

  1. Wmieszaj posiekany koperek.
  2. Dopraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny.
  3. Posmaruj naleśniki farszem i zwiń w krokiety.
  4. Podsmaż na patelni z obu stron.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA