Składniki:
- 1/2 szklanki mąki gryczanej
- 1/2 szklanki mąki ryżowej
- szklanka mąki bezglutenowej
- szklanka mleka sojowego
- szklanka wody
- jajko
- 2 łyżeczki oleju
- szczypta soli
Farsz:
- 250 g filetu z łososia, bez skóry
- 450 g mrożonego szpinaku
- cebula
- pęczek koperku
- pieprz
- sól
- sok z cytryny
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Zobacz przepis na krokiety z łososiem i szpinakiem! Naleśniki są dietetyczne: przygotuj je z mąki gryczanej, ryżowej, bezglutenowej i mleka sojowego!
- Przygotuj naleśniki do krokietów. Zmiksuj wszystkie mąki z jajkiem, mlekiem, wodą, olejem i solą na gładkie ciasto.
- Usmaż naleśniki.
Makaron z cukinią i łososiem - przepis
- Cebulę drobno posiekaj i zeszklij ją na tłuszczu.
- Dodaj mrożony szpinak i duś, aż zmięknie.
- Zdejmij pokrywkę i smaż.
- Pokrój drobno łososia.
- Dodaj łososia do szpinaku z cebulą i duś kilka minut.
Roladki z łososia - przepis video
- Wmieszaj posiekany koperek.
- Dopraw pieprzem, solą i sokiem z cytryny.
- Posmaruj naleśniki farszem i zwiń w krokiety.
- Podsmaż na patelni z obu stron.