POLECAMY

Krewetki w galarecie

Krewetki odsączyć z zalewy, zagotować w bulionie, dołożyć kilka gałązek koperku, chwilę gotować razem.

Składniki

  • opakowanie krewetek w zalewie (ok. 10 dag);
  • 2 łyżki żelatyny;
  • szklanka bulionu;
  • koperek;
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania

Krewetki odsączyć z zalewy, zagotować w bulionie, dołożyć kilka gałązek koperku, chwilę gotować razem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Do krewetek w bulionie dodać czosnek i napęczniałą żelatynę, dokładnie wymieszać. Całość wlać do miseczek, odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Po wyjęciu z miseczek podawać z koperkiem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)