Składniki:
- 4 sznycle z indyka
- pomarańcza
- skórka otarta z cytryny
- płaska łyżeczka curry
- 3 łyżki posiekanej natki
- łyżka posiekanej melisy
- pół szklanki bułki tartej
- 2 jajka
- mąka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Sznycle cienko rozbij tłuczkiem. Natrzyj delikatnie solą i pieprzem. Pomarańczę obierz, wykrój fileciki miąższu, rozłóż na mięsie. Posyp szczyptą curry, zwiń tworząc roladki.
- Bułkę tartą wysyp do miski, a następnie wymieszaj z posiekaną natką pietruszki, posiekaną melisą oraz skórką cytrynową. Roladki panieruj w mące, jajkach doprawionych szczyptą soli oraz bułce tartej. Usmaż na oleju na rumiany kolor.