Składniki:
- 55 dag piersi z indyka
- 30 dag cukinii
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- mały słoiczek czarnych oliwek
- cebula
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
- 3 ząbki czosnku
- 7 łyżek oliwy
- 2 łyżki mąki
- oregano
- papryka słodka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Pierś z indyka opłucz, pokrój w dużą kostkę, oprósz pieprzem, słodką papryką, oregano. Wymieszaj i chłodź 20 minut.
- Cebulę i czosnek posiekaj. Pomidorki przekrój na pół. Cukinię pokrój na półplasterki. Indyka wyjmij z lodówki, oprósz mąką. Na patelni rozgrzej połowę oliwy, zrumień mięso. Przełóż na talerz. Wlej resztę oliwy i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dołóż mięso i cukinię. Smaż, mieszając, kilka minut. Wlej bulion, dodaj pomidorki i oliwki. Oprósz solą i pieprzem. Indyka z warzywami przykryj i duś 10 min.