Reklama
Ilość kalorii: 265
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 30 dag fileta z indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka mrożonego groszku
  • 3 marchewki
  • mały por
  • łyżka masła lub oliwy z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól
  • biały pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Filet opłucz, osusz, pokrój w poprzek włókien w grube plastry. Każdy natrzyj czosnkiem, oprósz lekko solą i pieprzem.
  2. Marchewkę umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Por oczyść, opłucz, potnij w talarki.
  3. Mięso i warzywa ułóż na tackach parowaru albo na sicie zawieszonym nad naczyniem z gotującą się wodą (przykryj!). Gotuj 15–20 min.
  4. Przed podaniem warzywa oprósz lekko solą. Mięso i warzywa skrop stopionym masłem, posyp posiekaną natką pietruszki.
  5. Podawaj np. z ugotowanym makaronem lub ryżem.
Reklama
Reklama
Reklama